Žemaičių blynai
Žemaičių blynai gardūs, daugybė skanių ir lengvų patiekalų receptų. Receptai, patiekalai, kulinarija
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
TEŠLAI: | ||
8 vienetai | bulvių | |
1 vienetas | kiaušinių | |
4 šaukštai | miltų | |
1 šaukštas | krakmolo | |
0.5 šaukštelio | druskos | |
ĮDARUI: | ||
250 gramų | kiaulienos | |
1 vienetas | svogūnų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.
1.Bulves išvirkite su lupenomis. Išvirtas bulves nulupkite, sumalkite, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, miltus ir krakmolą. Viską išmaišykite ir gerai išminkykite tešlą.
2.Kiaulieną išvirkite (man šiuo klausimu puikiausiai pasitarnauja greitpuodis), sumalkite ir sumaišykite su kepintu svogūnu. Svogūną galima mesti kartu su mėsa į greitpuodi, o išvirus kartu sumalti.
3.Formuoti norimo dydžio blynus, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti ant nedidelės liepsnos. Mes valgėme su grietine.
Į Sveikatą !