Picos receptas

Skani,gardi naminė pica. Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyks pasigaminti 4 picas. Picos viršaus ingredientus galima koreguoti pagal savo skonį ar dėti tai, ką turite šaldytuve.
 
INGREDIENTAI:
 
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
 
TEÅ LAI:
450 gramųkvietinių miltų
250 mililitrųvandens (šilto)
60 mililitrųaliejaus
7 gramaisausų mielių
1 šaukštascukraus (nubraukto)
0.5 šaukšteliodruskos
VIRÅ UI:
4 vienetaipomidorų (nedidelių )
300 gramųfermentinio sūrio (tarkuoto)
200 gramųrūkytos dešros (arba keptos vištienos)
2 vienetaižaliosios paprikos (arba kitokių)
1 saujelėdžiovintos žolelės (čiobrelių, raudonėlių ar kitų žolelių)
PADAŽUI:
pagal poreikįpomidorų padažo
pagal poreikįmajonezo
 
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
 PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.
1.
Pašildyti vandenį ir supilti į dubenį. Suberti mieles, cukrų, druską, įpilti aliejaus ir viską išmaišyti. Į dubenį įsijoti miltus, užminkyti tešlą.
2.
Užminkytą tešlą aptepti aliejumi ir uždengti maistine plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu. Palikti šiltai kilti 1.5 valandos.
3.
Tešlą padalinti į 4 lygias dalis, formuoti picos padą iš kiekvieno gabaliuko.
4.
Į dubenėlį sudėti pomidorų padažą, majonezą, išmaišyti ir šiuo mišiniu aptepti picos padus.
5.
Picos padus pabarstyti žolelėmis. Sutarkuoti sūrį, supjaustyti dešrą, pomidorus, paprikas.
6.
Ant picų pabarstyti sūrio, sudėlioti dešros gabaliukus, pomidorus, papriką ir dar apibarstyti sūriu.
7.
Kepti įkaitintoje iki 250 C laipsnių temperatūros orkaitėje 8 minutes.