Picos receptas
Skani,gardi naminė pica. Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyks pasigaminti 4 picas. Picos viršaus ingredientus galima koreguoti pagal savo skonį ar dėti tai, ką turite šaldytuve.
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
TEŠLAI: | ||
450 gramų | kvietinių miltų | |
250 mililitrų | vandens (šilto) | |
60 mililitrų | aliejaus | |
7 gramai | sausų mielių | |
1 šaukštas | cukraus (nubraukto) | |
0.5 šaukštelio | druskos | |
VIRŠUI: | ||
4 vienetai | pomidorų (nedidelių ) | |
300 gramų | fermentinio sūrio (tarkuoto) | |
200 gramų | rūkytos dešros (arba keptos vištienos) | |
2 vienetai | žaliosios paprikos (arba kitokių) | |
1 saujelė | džiovintos žolelės (čiobrelių, raudonėlių ar kitų žolelių) | |
PADAŽUI: | ||
pagal poreikį | pomidorų padažo | |
pagal poreikį | majonezo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.
1.
Pašildyti vandenį ir supilti į dubenį. Suberti mieles, cukrų, druską, įpilti aliejaus ir viską išmaišyti. Į dubenį įsijoti miltus, užminkyti tešlą.
2.
Užminkytą tešlą aptepti aliejumi ir uždengti maistine plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu. Palikti šiltai kilti 1.5 valandos.
3.
Tešlą padalinti į 4 lygias dalis, formuoti picos padą iš kiekvieno gabaliuko.
4.
Į dubenėlį sudėti pomidorų padažą, majonezą, išmaišyti ir šiuo mišiniu aptepti picos padus.
5.
Picos padus pabarstyti žolelėmis. Sutarkuoti sūrį, supjaustyti dešrą, pomidorus, paprikas.
6.
Ant picų pabarstyti sūrio, sudėlioti dešros gabaliukus, pomidorus, papriką ir dar apibarstyti sūriu.
7.
Kepti įkaitintoje iki 250 C laipsnių temperatūros orkaitėje 8 minutes.