Moliugu pyragas

moliugu pyragas – Moli┼źg┼│ pyragas yra desertinis pyragas su prieskoniais, moli┼źg┼│ pagrindu pagamintu kremo ─»daru.

INGREDIENTAI:
PORCIJ┼▓ SKAI─îIUS: 8
 
400 gram┼│moli┼źg┼│ (nulupto, be s─Śkl┼│)
250 gram┼│milt┼│
200 gram┼│cukraus
3 vienetaikiaušinių
150 gram┼│sviesto (kamabario temperat┼źros)
100 gramųriešutų (arba razinų)
1 ┼íauk┼ítascitrin┼│ sul─Źi┼│
2 šaukšteliaikepimo miltelių
2 šaukšteliaicinamono
1 šaukštelisvanilinio cukraus
0.5 ┼íauk┼íteliomalt┼│ gvazdik─Śli┼│
 
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
 PARUO┼áIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.
1.
Orkait─Ö ─»jungiame kaisti iki 180C.
2.
Moli┼źg─ů smulkiai sutarkuojame (a┼í tarkavau virtuv─Śs kombainu, tokia turput─» smulkesne negu burokine tarka), ap┼ílakstome citrina, apibarstome cinamonu ir gvazdik─Śliais, i┼ímai┼íome.
3.
Mink┼ít─ů kambario temperat┼źros sviest─ů ir cukr┼│ mikseriu labai gerai i┼íplakame iki mas─Ś pabals ir taps puri. Po vien─ů ─»mu┼íame kiau┼íinius, gerai i┼íplakdami po kiekvieno.
4.
Tarkuot─ů moli┼źg─ů labai lengvai rankomis nuspaud┼żiame nuo skys─Źio ir ─»mai┼íome ─» sviesto bei kiau┼íini┼│ plakin─». Po truput─» ─»sijojame miltus, sumai┼íytus su kepimo milteliais. Galiausiai ─»mai┼íome pasmulkintus rie┼íutus.
5.
Mas─Ö dedame ─» sviestu patept─ů ir miltais pabarstyt─ů arba kepimo popieriumi i┼íklot─ů form─ů. ┼áauname ─» iki 180 C ─»kaitint─ů orkait─Ö ir kepame apie 50-60 minu─Źi┼│ iki gra┼żiai paruduos ir i┼ítrauktas pagaliukas bus ┼ívarus. Skanaus!