Moliugu pyragas
moliugu pyragas – Moliūgų pyragas yra desertinis pyragas su prieskoniais, moliūgų pagrindu pagamintu kremo įdaru.
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 8
400 gramų | moliūgų (nulupto, be sėklų) |
250 gramų | miltų |
200 gramų | cukraus |
3 vienetai | kiaušinių |
150 gramų | sviesto (kamabario temperatūros) |
100 gramų | riešutų (arba razinų) |
1 šaukštas | citrinų sulčių |
2 šaukšteliai | kepimo miltelių |
2 šaukšteliai | cinamono |
1 šaukštelis | vanilinio cukraus |
0.5 šaukštelio | maltų gvazdikėlių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.
1.
Orkaitę įjungiame kaisti iki 180C.
2.
Moliūgą smulkiai sutarkuojame (aš tarkavau virtuvės kombainu, tokia turputį smulkesne negu burokine tarka), apšlakstome citrina, apibarstome cinamonu ir gvazdikėliais, išmaišome.
3.
Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų mikseriu labai gerai išplakame iki masė pabals ir taps puri. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno.
4.
Tarkuotą moliūgą labai lengvai rankomis nuspaudžiame nuo skysčio ir įmaišome į sviesto bei kiaušinių plakinį. Po truputį įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įmaišome pasmulkintus riešutus.
5.
Masę dedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių iki gražiai paruduos ir ištrauktas pagaliukas bus švarus. Skanaus!